Sandrine Mairesse

Soprano

Komende optredens

The Ravel Agency 19 mei 2023, 20 u:
The Ravel agency
Locatie: Vogelzanglaan 2, 1150 Brussel
Info en reservatie via info@sandrinemairesse.com

10, 12, 14, 17, 19, 21 et 23 septembre 2023:
Foccroulle, « Cassandra »
Locatie: De Munt, Bruxelles
Info en kaartjes

 

Biografie

Sandrine Mairesse

Sandrine Mairesse is een lyrische sopraan met een rijke en expressieve zangstem. Nadat ze haar passie voor opera op jonge leeftijd ontdekte in het kinderkoor van De Munt, volgde ze na haar masteropleiding aan het Conservatorium Maastricht een specialisatie aan de Muziekfaculteit in Belgrado en vervolgens aan de International Opera Academy in Gent, waarvan ze lid is geweest tussen 2019 en 2022.

Na haar afstuderen werd ze uitgenodigd op verschillende podia in Europa, om rollen te vertolken zoals Papagena (Die Zauberflöte), Amahl (Amahl and the Night Visitors) en Hélène (La Belle Hélène) in Nederland, Poppea (L’Incoronazione di Poppea) in Griekenland, Zweite Knabe (Die Zauberflöte) in Spanje en Ein Mädchen (Aufstieg und Fall der Stadt Mahagonny) in België. Haar volgende toneelrollen zijn Micaëla (Carmen) en Stage Manager in de opera Cassandra van Bernard Foccroulle.

In de loop van de producties waaraan ze deel heeft genomen, heeft ze een reputatie opgebouwd als een uitstekende muzikante met bewezen acteertalent. Ze heeft zich ook onderscheiden met een Eerste Prijs bij de zangwedstrijd Les Nouveaux Talents de l’Art Lyrique (Ans – 2018) en de Tweede Prijs bij de National Operette Competition (Brussel – 2019).
Haar muzikale interesses zijn divers, met een repertoire omvattend zowel barokmuziek als romantiek en werken van hedendaagse componisten. Toch zullen de opera’s van Mozart altijd een speciale plaats innemen op haar partituurplank.
Sandrine is sinds kort lid van het gezelschap Opera Caramba!, dat tot doel heeft het operarepertoire naar schoolkinderen in het Vlaamse onderwijs te brengen.

 

Galerij

 

Audio - Video

Ravel - Oh la pitoyable aventure

Ravel - Oh la pitoyable aventure Extrait de l'Heure Espagnole

Handel – Teseo: “Ombre, sortite… Sibillando, ululando”

Performed live on May 19th 2015 with Chamber Baroque ensemble.

 
 

Contact

info@sandrinemairesse.com