Biografie

Sandrine Mairesse is een jonge lyrische artieste die studeerde af van haar Master opleiding in Solozang en Opera van het Conservatorium Maastricht in 2016, in de klas van Frans Kokkelmans. Na een passage aan de Muziek faculteit van Belgrado, Servië, is ze sinds 2019 lid van de International Opera Academy (IOA) te Gent, waar ze binnenkort te horen zal zijn in producties van “Private View” en “LoveMusik”.

Sandrine heeft haar professionele début in Valkenburg gedaan, waar ze de rol van Amahl in “Amahl and the Night Visitors” vertolkte. Verder neemt ze in 2018 de rol van Poppea (Thessaloniki) en Papagena (Leersum) op zich. Ze was in 2017 finalist van de Music Award Maastricht en werd beloond met een Eerste Prijs aan het concours “Les Nouveaux Talents de l’Art Lyrique” een jaar later.

Sandrine begon in opera’s op 9-jarige leeftijd in het kinderkoor van de Munt (Brussel) te zingen. Daar leerde ze onder de leiding van internationaal befaamde dirigenten (Antonio Pappano, Hartmut Haenchen, enz.) en regisseurs (Christof Loy, David McVicar, enz.) te werken. Ze ging ook op reis met het kinderkoor voor meerdere Europese tournees. Ondertussen begon ze beide piano- en solo zanglessen te volgen, bij Monique Dekeyser en Eunice Arias.

Gedurende haar studies in Maastricht, heeft ze verschillende rollen in producties van het Conservatorium vertolkt: Arminda in “La Finta Giardiniera” van Mozart, Susanna in “Le nozze di Figaro” en verschillende rollen in “Very Fairy” (Purcell). Men kon haar het meest recent in de rol van l’Enfant in “L’enfant et les sortilèges” van Ravel horen.

Sindsdien had ze de gelegenheid om aan de masterclasses van o.a. Nelly Miricioiu, Claron McFadden, Peter Sellars, Marie-Paule Hallard, Janice Dixon en Vladimir Redkin deel te nemen. In de zomer van 2015, werd ze toegelaten tot de Mediterranean Opera Studio waar ze met Jack Li Vigni, Salvatore Fisichella en Nelly Miricioiu werkte.

Ze treedt regelmatig op als solist in verschillende concerten:
Haydn – Die Schöpfung, Orff – Carmina Burana, Brahms – Ein Deutsches Requiem, Vivaldi – Magnificat, Pergolesi – Stabat Mater…